در سومين روز درگذشت ميرعابدين كابلي ، رئيس م Instituteسسه تحقيقات ميراث فرهنگي و گردشگري گفت كه او آماده است كارهاي منتشر نشده باستان شناس را به اتمام برساند. به گزارش ايران تودي ، ميرعابدين كابلي ، باستان شناس باسابقه و مدير سابق موزه ملي ايران ، در تاريخ 12 آوريل 1400 در سن 78 …
پيشنهادي براي آثار نافرجامِ «ميرعابدين كابلي» https://iranian-today.ir/پيشنهادي-براي-آثار-نافرجامِ-ميرعابد/ ايران تودي Sun, 04 Apr 2021 15:05:42 0000 فرهنگ و هنر https://iranian-today.ir/پيشنهادي-براي-آثار-نافرجامِ-ميرعابد/ در سومين روز درگذشت ميرعابدين كابلي ، رئيس م Instituteسسه تحقيقات ميراث فرهنگي و گردشگري گفت كه او آماده است كارهاي منتشر نشده باستان شناس را به اتمام برساند. به گزارش ايران تودي ، ميرعابدين كابلي ، باستان شناس باسابقه و مدير سابق موزه ملي ايران ، در تاريخ 12 آوريل 1400 در سن 78 …
در سومين روز درگذشت ميرعابدين كابلي ، رئيس م Instituteسسه تحقيقات ميراث فرهنگي و گردشگري گفت كه او آماده است كارهاي منتشر نشده باستان شناس را به اتمام برساند.
به گزارش ايران تودي ، ميرعابدين كابلي ، باستان شناس باسابقه و مدير سابق موزه ملي ايران ، در تاريخ 12 آوريل 1400 در سن 78 سالگي به دليل نارسايي كليه درگذشت. وي جمعه ، 13 آوريل در بابل به خاك سپرده شد.
بهروز عمراني ، مدير پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري ، در پيامي در سومين روز درگذشت كابلي تسليت گفت: پوشيده از سوگ سياه. لباس بلند و گشاد. پروفسور كابلي عزيز عمر طولاني را در خدمت فرهنگ و باستان شناسي ايران گذراند و در حالي كه قلبش هنوز در آنلاين اين آب و خاك بود ، صورتش غبار گرفته بود.
ميرعابدين كابلي تاريخ باستان شناسي ايران است. وي از نخستين فارغ التحصيلان دپارتمان باستان شناسي دانشگاه تهران و از نخستين باستان شناسان ايراني بود كه بدون كمك باستان شناسان خارجي گذشته تاريخي ايران را بررسي كرد. تحقيقات گسترده وي درباره مكانهاي مهم فرهنگي و تاريخي ايران مانند شهداد ، شوشا و گامرود و دهها مكان و پروژه ديگر ، محوطه باستان شناسي را كه راهنماي ابدي باستان شناسان ايراني است ، روشن ساخته است.
وي براي اولين بار در گامرود ، روابط فرهنگي ماقبل تاريخ فلات مركزي و روابط آن با ايران و خوزستان را شناسايي كرد. در شهداد ، به عنوان يك جانشين عادل ، استاد علي حكمي حفاري ها را انجام داد و با ادامه كاوش ها ، بسياري از ناشناخته هاي فرهنگ عصر مفرغ در جنوب ايران كشف شد. در شوش ، كابلي شايد تنها باستان شناس ايراني بود كه توانايي جايگزيني باستان شناسان مشهور و بزرگ و پاسخگويي به بسياري از س ofالات باستان شناسي شوش را داشت ، به ويژه در دوره هخامنشي با كاوش هاي هدفمند در شوش.
وي دانشجويان زيادي را تحصيل كرد و ارتباط خود را با جامعه و دنياي باستان شناسي از دست نداد تا آخرين روز پس از بازنشستگي. او پيشتاز همه كنفرانس ها ، سخنراني ها و رويدادهاي باستان شناسي ايران بوده است ، حتي با اخلاق گرم و رفتار فروتنانه خود دانشجويان تازه واردي را نيز به خود جلب كرده و هميشه در پاسخگويي به س questionsالات محققان و دانشجويان پيشگام بوده است.
كارهاي پژوهشي و معتبر ميرعابدين كابلي توسط باستان شناسان و محققان خارجي پذيرفته شده است و هيچ اثري يافت نشده است كه به انتشارات استاد كابلي مراجعه نكند. “او گنجينه عظيمي از اطلاعات باستان شناسي منتشر نشده را به جا گذاشت. با همكاري خانواده محترم ، امكان چاپ هرچه بهتر آثار منتشر نشده وي وجود دارد و م Instituteسسه تحقيقات ميراث فرهنگي و جهانگردي اعلام كرد كه اين كار كامل است. ما هستيم آماده براي رسيدن به اين هدف است. “
يكي از نسخه هاي خطي ناتمام ميرعابدين كابلي كه در روز درگذشت اين باستان شناس باسابقه توسط حميده چوبك ، مدير سابق انستيتوي تحقيقات باستان شناسي ذكر شده ، كتاب “شوش” است. – تمام شد ، اما اميدوارم با هم بنويسيد.
ميرعابدين با اشاره به آرزوهاي ناموفق ديگر كابيلا ، از جمله احياي ديوار شوش ، اظهار داشت: او هميشه مي خواست ديوار هخامنشي در شوش با آجرهاي لعاب دار احيا شود كه اسناد آن در شوش موجود است. متأسفانه ، اين تلاش محقق نشد. اميدوارم به لطف تلاشهاي ارزشمند آقاي كابلي حداقل اين آرزو برآورده شود و ديوار سوزان احيا شود.
انتهاي پيام
- ۱۰ بازديد
- ۰ نظر