نقش فناوري نانو در تشخيص زودهنگام سرطان‌ها

به مجله خبري سينما و تلويزيون خوش آمديد.

پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۰۳

نقش فناوري نانو در تشخيص زودهنگام سرطان‌ها

استاد دانشكده شيمي دانشگاه تهران با اشاره به توانايي نانوتكنولوژي در تشخيص زودهنگام سرطان گفت: روش هاي تصويربرداري فعلي مي توانند سرطان را تشخيص دهند اگر تغيير محسوسي در بافت ايجاد شود ، كه اغلب در مراحل پيشرفته است. به گزارش اخبار استاني ، عوامل خطري كه پيري جمعيت ، رشد جمعيت و خطر ابتلا …

سايت مرجع :
نقش فناوري نانو در تشخيص زودهنگام سرطان‌ها

نقش فناوري نانو در تشخيص زودهنگام سرطان‌ها https://local-news.ir/نقش-فناوري-نانو-در-تشخيص-زودهنگام-سرطا/ اخبار استاني Tue, 20 Apr 2021 23:44:04 0000 اخبار استاني https://local-news.ir/نقش-فناوري-نانو-در-تشخيص-زودهنگام-سرطا/

استاد دانشكده شيمي دانشگاه تهران با اشاره به توانايي نانوتكنولوژي در تشخيص زودهنگام سرطان گفت: روش هاي تصويربرداري فعلي مي توانند سرطان را تشخيص دهند اگر تغيير محسوسي در بافت ايجاد شود ، كه اغلب در مراحل پيشرفته است. به گزارش اخبار استاني ، عوامل خطري كه پيري جمعيت ، رشد جمعيت و خطر ابتلا …

سايت مرجع :
نقش فناوري نانو در تشخيص زودهنگام سرطان‌ها

استاد دانشكده شيمي دانشگاه تهران با اشاره به توانايي نانوتكنولوژي در تشخيص زودهنگام سرطان گفت: روش هاي تصويربرداري فعلي مي توانند سرطان را تشخيص دهند اگر تغيير محسوسي در بافت ايجاد شود ، كه اغلب در مراحل پيشرفته است.

به گزارش اخبار استاني ، عوامل خطري كه پيري جمعيت ، رشد جمعيت و خطر ابتلا به سرطان را در كشورهاي در حال توسعه تسريع مي كنند ، ميزان بروز و مرگ و مير سرطان را در ميان اين جمعيت ها افزايش مي دهند. در دهه هاي اخير ، ايران ، به عنوان يك كشور در حال توسعه ، به اين موارد ، به ويژه پير شدن جمعيت و افزايش عوامل خطر سرطان ، پرداخته است. پس از سوانح رانندگي و مرگ ناشي از بيماري هاي قلبي عروقي ، سرطان به عنوان سومين علت اصلي مرگ و مير در ايران مطرح شده است.

دكتر سپيده خويي در گفت وگو با اخبار استاني وي گفت: “با كمك روشهاي تصويربرداري فعلي ، مي توان سرطان را تشخيص داد وقتي هزاران سلول سرطاني تكثير يافته و بتوانند متاستاز كنند.” “حتي اگر ديده شود ، ماهيت و ويژگي هاي بالقوه تومور بدخيم يا خوش خيم” آيا درمان خاص بايد به طور مكرر توسط بيوپسي هاي مهاجم ارزيابي شود.

وي ادامه داد: امروزه با استفاده از فناوري نانو مي توان تدابيري انداخت كه بتواند سلولهاي سرطاني را به طور دقيق شناسايي كند و اقداماتي را كه باعث نمايان شدن آنها مي شود. اگر اين مشاهدات با كمك علوم نانو انجام شود ، سلول هاي سرطاني يا سلول هاي در حال پيشرفت نيز با استفاده از دستگاه هاي اسكن معمولي قابل تشخيص هستند. به عنوان مثال ، آنتي بادي هايي وجود دارند كه مي توانند گيرنده هاي خاصي را كه در سلول هاي سرطاني بيش از حد بيان مي شوند ، تشخيص دهند ، يا با استفاده از تصويربرداري تشديد مغناطيسي (MRI) يا توموگرافي كامپيوتري (CT) ، اگر آنها از نانوذرات اسكن شده در توموگرافي كامپيوتري (CT) گرفته شوند. براي دستيابي به دو هدف مي توان از سيگنال هاي كنتراست استفاده كرد.

دكتر خويي افزود: روشهاي درمان سرطان در حال حاضر محدود به جراحي ، راديوتراپي ، هورمون درماني و شيمي درماني است. هر چهار روش به بافت هاي طبيعي آسيب مي رسانند و گاهي سرطان را به طور كامل از بين مي برند.

وي گفت: “فناوري نانو راهي را براي هدف قرار دادن مستقيم سلولهاي سرطاني و انتخاب آنها بدون آسيب رساندن به اندامهاي سالم فراهم مي كند.” در شيمي درماني معمولي از داروهايي استفاده مي شود كه سلولهاي سرطاني را به طور موثري از بين مي برد ، اما اين داروهاي سيتوتوكسيك علاوه بر سلولهاي توموري سلولهاي سالم را نيز از بين مي برند و باعث عوارض جانبي ناخواسته اي مانند حالت تهوع ، نوروپاتي ، ريزش مو ، خستگي ، خستگي سيستميك مي شوند. مصونيت و آسيب به قلب و ساير اعضاي بدن.

يك استاد دانشكده شيمي دانشگاه تهران گفت: از نانوذرات مي توان به عنوان داروي دارويي براي شيمي درماني استفاده كرد زيرا اين دارو مستقيماً به تومور يا منبع خون منتهي مي شود و از آسيب رسيدن به بافتهاي سالم جلوگيري مي كند.

دكتر خويي افزود: “نانو حامل ها مزاياي متعددي نسبت به شيمي درماني معمولي دارند ، از جمله محافظت از دارو در گردش خون و آزاد سازي آن در بافت هاي بدن يا جلوگيري از رسيدن آن به بافت هدف و افزودن دارو به تومورها و سلول ها.” مشخص شد كه سرطان مي تواند زمان و توزيع درصد هدف داروها را بهتر كنترل كند و از تعامل داروها با سلولهاي طبيعي جلوگيري كند و در نتيجه عوارض جانبي را كاهش دهد.

وي گفت: “كاري كه تيم تحقيقاتي ما انجام مي دهند معطوف به ساخت داروهاي نانو ذره است كه مي تواند به اين چهار هدف برسد.” همكاري با دانشكده هاي داخلي ، خارجي دامپزشكي ، زيست شناسي و بيوتكنولوژي براي آموزش دانشجويان دكتري و تحصيلات تكميلي و همچنين طراحي و ساخت نمونه هاي پليمري با دارو براي شركت ها و سازمان هاي فوق برنامه ، از مهمترين دستاوردهاي تيم تحقيقاتي ما است. مي آيد

كمستك بين المللي كمستك به دليل اختراع و تأثير پيشرفت علم و فناوري ابراز اميدواري كرده است كه در آينده نزديك فناوري نانو مي تواند ابزار تحقيقاتي ارزشمند و ابزارهاي باليني مفيد ارائه دهد.

دكتر خوئي افزود كه ستاد فناوري نانو (NNI) ايالات متحده قصد دارد برنامه هاي تجاري جديدي را در صنعت داروسازي شامل سيستم هاي پيشرفته دارورساني ، روش هاي درماني جديد و تصويربرداري in vivo توسعه دهد.

يك استاد دانشكده شيمي دانشگاه تهران گفت: فناوري نانو نيز به گونه اي طراحي شده است كه رويكرد جديد و بهتري را در تشخيص و درمان سرطان ارائه مي دهد. دستگاه هاي در مقياس نانو مي توانند با مولكول هاي بيولوژيكي بزرگ هم در سطح و هم در سلول هاي سرطاني ارتباط برقرار كنند و فرآيندهاي بيولوژيكي ، از جمله رويدادهايي كه منجر به توسعه سرطان مي شوند ، در مقياس نانو در سطح و درون سلول ها رخ مي دهد. نانو ابزارهاي زيادي را ارائه مي دهد. در مبارزه با سرطان ، پيروزي در ميانه جنگ مبتني بر تشخيص زودهنگام است. فناوري نانو با كمك عوامل و روشهاي جديد مولكولي به تشخيص زودتر و كنترل دقيقتر درمان كمك مي كند.

انتهاي پيام

سايت مرجع :
نقش فناوري نانو در تشخيص زودهنگام سرطان‌ها

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.